ÀSIA
Internacional 13/01/2011

42 morts a les Filipines en els corriments de terra causats pels aiguats

Les pluges han obligat a desplaçar prop de 400.000 persones

Acn
1 min

Manila, FilipinesLes fortes pluges que cauen al centre i al sud de les Filipines i els aiguats que provoquen han causat la mort d'almenys 42 persones i han danyat infraestructures i cultius valorats en 1.000 milions de pesos (17,5 milions d'euros), segons han informat fonts oficials aquest dijous. Els aiguats i els corriments de terres causats per unes fortes pluges que ja fa dues setmanes que duren han obligat a desplaçar prop de 400.000 persones, ha dit el cap de l'Agència Governamental de Desastres, Benito Ramos.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les àrees de major producció d'arròs i blat al nord i a l'oest del país han quedat molt malmeses. "Els nostres soldats estan fent servir helicòpters per subministrar aliments i material de supervivència als habitants de les zones afectades", ha dit Ramos.

La majoria dels morts han resultat ofegats o enterrats pels corriments de fangs. Encara hi ha cinc desapareguts, incloent-hi tres pescadors.

Cap a una tercera part de les 80 províncies del país han resultat afectades per les pluges, que han destruït carreteres i ponts, granges d'arròs i blat i cases fetes de materials lleugers.

El president del país, Benigno Aquino, visitarà aquest divendres diverses de les províncies afectades al centre i l'est del país per valorar els danys i determinar quants diners caldran per a la reconstrucció.

stats