Itàlia
Internacional 15/10/2011

Fini diu que hi haurà eleccions anticipades a Itàlia el març de 2012

El president de la Cambra de Diputats considera que el resultat del vot de confiança demostra que Berlusconi "no té esperances de continuar". Fini afirma que Umberto Bossi decidirà quan "desendollar la màquina que el manté amb vida"

Efe
1 min
Berlusconi durant la seva compareixença davant la Cambra de Diputats aquest divendres / Getty Images

RomaEl president de la Cambra de Diputats italiana, Gianfranco Fini, ha anunciat que el març de 2012 Itàlia celebrarà eleccions anticipades.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una entrevista publicada al diari La Stampa, el líder del partit Futur i Llibertat ha insistit que el govern de Silvio Berlusconi "sobreviurà" fins a finals d'any però considera que el vot de confiança d'aquest divendres ha "demostrat que el govern italià té una estreta majoria i que no té esperances de continuar". El govern de Berlusconi va superar la qüestió de confiança plantejada per la Cambra de Diputats per 316 vots a favor i 301 en contra, amb només un vot més que la majoria absoluta.

"Berlusconi podrà sobreviure més o menys fins al Nadal i farà tot el possible per obtenir l'aprovació de les lleis que li interessen personalment, indispensables per transformar els seus processos prêt-à-porter, i després abandonarà les eleccions", ha explicat l'antic soci de Berlusconi al poder. Fini ha afirmat que serà el líder de la Lliga Nord i soci al govern, Umberto Bossi, qui decidirà "desendollar la màquina que manté amb vida l'executiu de Berlusconi".

stats