Ara Mateix

La Fiscalia alemanya investiga si hi va haver incitació a l'odi a l'acte de Pegida

La Fiscalia de Dresden ha obert diligències al moviment Patriotes Europeus contra la Islamització d'Occident ( Pegida) per la sospita d'un delicte d' incitació de l'odi i la xenofòbia, que podria haver tingut lloc a la multitudinària concentració que va celebrar a la ciutat.

La investigació, iniciada després de la denúncia d'un particular, se centra en el discurs que va pronunciar el polèmic escriptor turc-alemany Akif Pirinçci, convidat per Pegida a l'escenari. Sobre la possibilitat que els refugiats abandonessin el país, Pirinçci va afegir: "Naturalment hi podria haver altres alternatives, però els camps de concentració estan lamentablement tancats". Simpatitzants de Pegida van respondre amb xiulets i escridassades.

El líder del moviment, Lutz Bachman, ha demanat disculpes a través de la pàgina de Facebook, ha argumentat que l'organització de l'acte no havia tingut accés al text i ha afegit que ell hauria d'haver retirat el mciròfon a l'escriptor immediatament per evitar un "error greu".