Internacional 07/07/2011

La Fiscalia continua amb la investigació i manté els càrrecs contra Strauss-Kahn

Tot i que no hi ha novetats en el cas, encara no s'ha pres cap decisió. L'anunci té lloc 12 dies abans de la propera cita de Strauss-Kahn amb la justícia novaiorquesa, el 18 de juliol

Efe
1 min
L'exdirector gerent de l'FMI i líder socialista, Dominique Strauss-Kahn

Nova YorkLa Fiscalia de Manhattan va anunciar ahir, després de reunir-se amb els advocats de Dominique Strauss-Kahn, que segueix endavant amb la investigació sobre les acusacions d'agressió sexual i intent de violació a la treballadora d'un hotel de luxe de Nova York, tot i que no hi ha novetats en el cas contra l'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI). "El procés d'investigació continua i no s'ha pres cap decisió en el cas", va comunicar Erin Duggan, la portaveu de la Fiscalia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El despatx d'advocats de Strauss-Kahn va evitar fer comentaris sobre el contingut de la reunió, encara que un dels lletrats, Benjamin Brafman, va afirmar a la sortida de la cita que havia estat constructiva. La Fiscalia ha admès que el cas s'ha afeblit pels problemes de credibilitat de la treballadora de l'hotel, de 32 anys, que assegura que l'agressió es va produir el passat 14 de maig.

L'anunci té lloc 12 dies abans de la propera cita de Strauss-Kahn amb la justícia novaiorquesa, el 18 de juliol. La Fiscalia va informar la setmana passada que la presumpta víctima havia mentit per acollir-se al programa d'asilats dels Estats Units i sobre la seva declaració fiscal, a més d'admetre que va canviar el seu relat dels fets de l'hotel. Després de donar a conèixer aquesta informació, el jutge va deixar el polític francès en llibertat condicional sense arrest domiciliari i sense vigilància les 24 hores del dia.

stats