FLOTILLA
Internacional 05/07/2011

Uns activistes s'encadenen al Palau Reial per reclamar l'alliberament de la Flotilla

Els encadenats diuen que els fa "vergonya ser europeus". Demanen una entrevista amb Trinidad Jiménez

Redacció
1 min
Els activistes s'han encadenat a les banderes que hi ha davant el Palau Reial

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } "Vergonya de ser europeus" i "Parlem de dret i acceptem impunitat" són alguns dels reclams que han manifestat uns vuit activistes de l'organització Rumbo a Gaza que aquest matí s'han encadenat a les banderes dels 42 països de la Unió per la Mediterrània (UpM) que es troben davant el Palau Reial de Barcelona. L'objectiu de la protesta és reclamar que les embarcacions de la Flotilla per la Llibertat puguin salpar dels ports grecs, on estan retingudes per les autoritats portuàries des que divendres el govern hel·lè va prohibir la seva sortida cap a la franja de Gaza.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els activistes han aprofitat la visita de la ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez, que avui assisteix a la presa de possessió del nou secretari general de la UpM, per escenificar el seu rebuig al "segrest" dels vaixells a Grècia i demanar l'alliberament de l'expedició que tenia previst portar ajuda humanitària a la franja.

Els membres de Rumbo a Gaza han reclamat una reunió urgent amb Trinidad Jiménez i l'acusen de no haver-se pronunciat sobre aquests fets, que ells consideren inacceptables.

Els activistes s'han encadenat als pals de les banderes situades a la porta del Palau Reial, on avui pren possessió com a secretari general de la Unió per la Mediterrània el diplomàtic marroquí Youssef Amrani, en presència de Jiménez, el president català, Artur Mas, i el titular d'Exteriors francès, Alain Juppé, entre d'altres autoritats.

stats