LÍBIA
Internacional 02/03/2011

Forces lleials a Gaddafi ataquen la ciutat petroliera de Brega

Dos batallons lleials a Gaddafi ataquen Brega, una ciutat petroliera a prop de Bengazi. Controlen l'aeroport i les instal·lacions petrolieres, segons indica Al-Jazira.

Agències
1 min

BarcelonaDos batallons de forces lleials a Gaddafi, amb l'ajuda de mercenaris, han atacat Briqa, una ciutat petroliera a 70 quilòmetres a l'oest de Bengazi i han pres part de la ciutat i l'aeroport, segons ha informat Al-Jazira. Fonts militars del centre de reclutament de voluntaris de Bengazi asseguren que els rebels de Brega han aconseguit rebutjar l'atac de les forces de Gaddafi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Des d'Ejdabyia el periodista d'Al-Jazira ha explicat que l'atac ha començat de matinada amb el suport d'avions de la Força Aèria i que durant els combats s'han utilitzat llançacoets. La notícia ha arribat ràpidament a la ciutat, que ha començat a preparar els efectius per contenir l'avançament de les tropes.

El corresponsal d'Al-Arabiya ha explicat que els atacants controlen l'aeroport situat al centre de la ciutat i les instal·lacions petrolieres. Aquesta ofensiva de les forces lleials a Gaddafi es produeix només 24 hores després que el fill del mandatari Saif al-Islam negués en declaracions al canal britànic Sky News que el règim tingués intencions de muntar una contraofensiva a l'oest del país.

stats