Internacional 02/09/2013

França ho té clar: Al-Assad va atacar els civils amb armes químiques almenys tres cops

París respon amb un informe a les declaracions del president sirià, que nega qualsevol acusació

Ara
2 min

BarcelonaBaixar al-Assad va atacar els civils amb armes químiques. Això és el que vol demostrar la publicació dels serveis d'intel·ligència i de defensa francesos aquest dilluns d'un document en què asseguren que va ser el règim sirià el que va atacar els civils el passat 21 d'agost i almenys en dues ocasions més.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els informes francesos revelen que en l'atac van morir almenys 281 persones, tot i que altres fonts asseguren que en van morir unes 1.500.

Segons la direcció general de la seguretat exterior i la direcció d'investigació militar, l'atac va ser perpetrat per les forces d'Al-Assad per diferents motius. Defensen que els atacs es van produir en una zona controlada pels rebels i molt propera a zones controlades per les forces del règim.

L'informe també conclou que la utilització de coets "molt probablement de fabricació industrial" exclou la hipotèsi que aquests coets poguessin estar manipulats pels rebels. També s'argumenta que el règim va bombardejar la zona intensament després de l'atac amb la intenció "d'esborrar pistes mediambientals".

França és ara un enemic

La publicació d'aquestes proves contrasten amb el que ha dit aquest dilluns Baixar al-Assad en una entrevista al diari francès 'Le Figaro'.

"Qui ens acusi, que aporti proves", ha declarat el president sirià. "Desafiem els Estats Units i França que avancin només una prova. Obama i Hollande no n'han estat capaços", ha afegit.

Al-Assad també ha advertit que un atac contra el seu règim podria "contribuir a reforçar militarment i econòmicament els terroristes".

El president sirià creu que París ha passat a ser un enemic de Damasc i ha advertit sobre possibles "repercussions negatives" si decideix atacar el seu règim.

stats