Publicitat
Publicitat

França

Sarkozy assumeix la responsabilitat de l'actuació contra l'assassí de Tolosa

El president francès ha defensat la intervenció policial després de les crítiques per no haver capturat viu Mohamed Merah

El president francès i candidat a la reelecció, Nicolas Sakozy, ha defensat aquest dissabte l'actuació de la policia durant l'operació que va acabar amb la mort de l'assassí de Tolosa i ha afirmat que n'assumeix tota la responsabilitat.

Davant les crítiques als agents de la brigada especial per no haver aconseguit capturar Mohamed Merah viu, Sarkozy ha assegurat durant un míting als afores de París que no permetrà "que ningú qüestioni l'honor dels que han posat fi, arriscant la seva vida, a la trajectòria sagnant d'un terrorista monstruós". A més, el president ha lloat els homes que cuiden la democràcia, els drets i les llibertats de França. 

El candidat conservador ha rendit homenatge a "l'eficàcia i el coratge" de les forces de l'ordre franceses i ha considerat que la neutralització de Merah –que va assassinar tres militars, tres nens jueus i un rabí– es va produir en un termini relativament breu.

La proposta de Sarkozy de castigar les persones que visitin de forma habitual pàgines web que facin apologia del terrorisme continua vigent, segons el president francès.

Més continguts de