França condemna l'apallissament d'un menor gitano a mans d'una multitud

El noi està ingressat en coma en un hospital de París

Un adolescent gitano roman en estat de coma després que una multitud el retingués i li clavés una pallissa en un districte del nord de la capital francesa. El president del país, François Hollande, s'ha afanyat a condemnar el linxament i ha titllat l'acció de "fets innombrables i injustificables" perquè infringeixen tots els "principis en què se sustenta la República francesa". Tant el líder francès com el primer  ministre, Manuel Valls, han assegurat que la policia treballarà per aclarir al més aviat possible què va passar la nit del dilluns. El noi està ingressat en un hospital de París sedat i amb coma induït, han informat els metges que el tracten.

No hi ha detinguts encara. El noi, de 17 anys, va ser trobat divendres passat inconscient dins d'un carro de supermercat al costat d'una carretera, hores després que veïns de la localitat de Pierrefitte-sur-Seine traiessin l'adolescent a la força de la barraca on vivia, en un poblat informal als afores del municipi, segons ha informat el diari 'Le Parisien'. Posteriorment, la multitud el va traslladar a un soterrani on el van apallissar fins a deixar-lo inconscient. La mare del menor d'edat va alertar la policia.

Els 200 residents al poblat van abandonar les barraques per por de les represàlies.

Segons els veïns de la ciutat on han passat els fets, el jove hauria comès un robatori hores abans del brutal atac. L'alcalde de la localitat ha assegurat que el jove estava vinculat a grups de delinqüents i era conegut per la policia.

El primer ministre francès, Manuel Valls, ha assenyalat que la policia investigarà l'atac fins a saber què va passar. "L'únic que podem esperar és que aquest jove, molt greument ferit, pugui recuperar-se", ha manifestat.

El socialista Valls havia abanderat des del ministeri de l'Interior, que ha ocupat fins fa dos mesos, la política de mà dura contra els gitanos romanesos instal·lats a França que havia iniciat el govern del conservador Nicolas Zarkozy, amb expulsions i deportacions al país d'origen. Les organitzacions humanitàries van titllar la mesura de racistes perquè acusava tot un col·lectiu de lladres.