França desplega més mitjans aeris i marítims per trobar restes de l'MH370

El govern gal ha organitzat "patrulles a peu, missions de recerca en helicòpter i brigades nàutiques" a les costes de l'illa de la Reunió

Les autoritats franceses desplegaran des d'aquest divendres mitjans aeris i marítims addicionals per intentar trobar al llarg de les costes de l'illa de la Reunió més restes de l'avió malaisi desaparegut fa més d'un any. En concret, una aeronau de tipus CASA sobrevolarà la zona on fa una setmana es van trobar les primeres restes, que estan sent analitzades a França, i es faran servir " patrulles a peu, missions de recerca en helicòpter i brigades nàutiques".

"El delegat del govern francès a la Reunió coordinarà les operacions, en què intervindran efectius de les forces armades de la zona sud de l'Oceà Índic", ha informat l'executiu gal en un comunicat en què ha precisat que França farà tots els possibles per "contribuir a aclarir el drama".

Les autoritats malàisies donen per provat que el tros de 'flaperon' –terme anglès que designa una part de l'ala que s'utilitza alhora com a flap i com a aleró– trobat la setmana passada en aquesta illa francesa pertany al vol MH370 de Malaysia Airlines desaparegut amb 239 persones a bord el 14 de març de l'any passat, 40 minuts després d'enlairar-se a Kuala Lumpur amb destinació a Pequín. La fiscalia francesa, però, s'ha mostrat més prudent en assenyalar que hi ha una "forta presumpció" que així sigui, però sense corroborar res fins que acabin les anàlisis complementàries del fusellatge recuperat.