Internacional 10/03/2013

El Japó recorda les víctimes de Fukushima

Diversos memorials per les víctimes de la major catàstrofe nuclear del Japó i manifestacions contra l'energia atòmica marquen les hores prèvies al segon aniversari de Fukushima

Efe
1 min
Record per les víctimes de Fukushima

TòkioLes ciutats més pròximes a la central nuclear de Fukushima han recordat aquest diumenge les víctimes de la catàstrofe nuclear provocada pel tsunami que es va viure l'11 de març d'ara fa dos anys. El principal memorial s'ha celebrat aquest matí a la localitat de Aizuwakamatsu, a uns cent kilòmetres de la central, on viuen acollits gairebé 11.000 evacuats i el consistori en ple del poble d'Okuma, on hi ha Fukushima. La majoria d'aquests evacuats encara estan allotjats en habitatges provisionals i en centres d'acollida. El seu poble d'origen continua sent una ciutat fantasma a l'interior del radi del 20 kilòmetres establert al voltant de la planta nuclear.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Al Tòkio, la capital, milers de manifestants han demanat davant la seu del parlament que el Japó renunciï a l'energia nuclear. L'actual govern del Partit Liberal Demòcrata –a diferència de l'anterior– no ha tancat la porta a seguir depenent de l'energia atòmica.

Aquest dilluns farà dos anys del terratrèmol i el posterior tsunami que van provocar el pitjor accident nuclear dels últims 25 anys i van fer més de 19.000 morts i desapareguts.

stats