Internacional 28/03/2011

El fill de Gaddafi s'ofereix per liderar una transició democràtica

Saif al-Islam assegura que està disposat a succeir el seu pare durant un període de transició. Ha demanat garanties perquè cap membre de la seva família sigui jutjat

Agències
2 min

TripoliSaif al-Islam, un dels fills de Muammar al-Gaddafi, hauria ofert als països de la coalició internacional la possibilitat de succeir el seu pare durant un període de transició de dos o tres anys que serviria per construir un estat democràtic a Líbia, segons informacions publicades al diari Asharq al Awsat que recull l'agència Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D'acord amb les fonts àrabs i líbies consultades per Asharq al Awsat, Saif estaria disposat a liderar una transició cap a la democràcia al seu país i comptaria amb la presència dels rebels, a canvi d'un alto el foc immediat. El fill de Gadafi hauria demanat a canvi que ni el seu pare ni cap membre de la seva família sigui jutjat.

Segons apunta aquest mitjà de comunicació, Saif s'hauria reunit aquestes últimes setmanes amb representats de França, Regne Unit, Itàlia i Estats Units per segellar un pacte i paral·lelament, una delegació del govern de Gadafi s'hauria reunit amb un grup de representants de països àrabs per temptejar la seva postura davant d'un possible acord de transició.

Rebuig per part del Consell Nacional Libi

Fonts del Consell Nacional Libi han expressat el seu rebuig a aquesta proposta perquè consideren que Saif és una extensió del seu pare. "Això és només una nova maniobra política i no hi participarem de cap manera", han dit, i hi han afegit que "si Gaddafi vol una solució ha d'abandonar el poder immediatament". En la mateixa línia s'ha pronunciat el portaveu del govern rebel, Abdul Monem al Houni, que ha assegurat que Gaddafi no té cap mena d'intenció d'abandonar el poder de forma pacífica i considera que aquesta oferta és només una estratègia per guanyar temps davant del ràpid avenç de les forces insurgents.

stats