Líbia
Internacional 22/02/2011

Gaddafi apareix a la televisió per desmentir que hagi fugit de Líbia, mentre la revolta continua creixent

El president libi nega que sigui a Veneçuela mentre s'intensifica la repressió amb bombardeigs sobre Trípoli. Hi ha notícies de desercions a l'exèrcit

Agències
1 min
Fotograma de l'aparició de Gaddafi a la televisió, ahir a la nit.

TrípoliEl règim del coronel Gaddafi està reprimit a sang i foc les protestes, segons les poques informacions que arriben del país a causa del blackout informatiu imposat des de fa dècades. Aviació de combat ha bombardejat els manifestants a la capital i hi ha imatges de l'ús de munició real per part de les forces antiavalots, que haurien causat ja centenars de morts.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ambaixadors libis a diversos països han condemnat la repressió i s'han produït diverses desercions a l'exèrcit, com la de dos coronels de l'exèrcit de l'aire que ahir van fugir amb els seus caces "Mirage" a l'illa de Malta, on van demanar asil polític després de negar-se a bombardejar les ciutats.

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides mantindrà una reunió a porta tancada aquest dimarts per tractar la crisi, segons han dit responsables de la missió líbia a les Nacions Unides, que també s'han mostrat contraris a la repressió violenta del règim de Gaddafi contra els manifestants.

stats