Líbia

Forta censura informativa

Gaddafi apareix a la televisió per desmentir que hagi fugit de Líbia, mentre la revolta continua creixent

El president libi nega que sigui a Veneçuela mentre s'intensifica la repressió amb bombardeigs sobre Trípoli. Hi ha notícies de desercions a l'exèrcit

El president libi Muammar al-Gaddafi ha aparegut a la televisió estatal per desafiar la revolta contra el seu govern, la més important que afronta des que va arribar al poder amb un cop d'estat fa 42 anys .

"Sóc a Trípoli i no a Veneçuela . No creieu els canals dels gossos de carrer " , va dir des d'un lloc identificat com l'exterior de la seva residència. El president libi es refugiava sota un paraigua des d'una camioneta, en la seva primera aparició televisiva des de l'inici de les protestes. Dilluns , William Hague , el ministre d' Afers Estrangers britànic , havia suggerit que Gaddafi havia fugit a Veneçuela , informació que el govern de Chávez va desmentir.

" Jo volia parlar a als joves a la plaça Verda ( l'epicentre de les protestes a Trípoli ) i quedar-me fins tard amb ells , però ha començat a ploure . Gràcies a Déu , això és bo " , va dir Gaddafi en una intervenció de 22 segons . Per primera vegada, la televisió estatal havia informat de les protestes.

El règim del coronel Gaddafi està reprimit a sang i foc les protestes, segons les poques informacions que arriben del país a causa del blackout informatiu imposat des de fa dècades. Aviació de combat ha bombardejat els manifestants a la capital i hi ha imatges de l'ús de munició real per part de les forces antiavalots, que haurien causat ja centenars de morts.

Ambaixadors libis a diversos països han condemnat la repressió i s'han produït diverses desercions a l'exèrcit, com la de dos coronels de l'exèrcit de l'aire que ahir van fugir amb els seus caces "Mirage" a l'illa de Malta, on van demanar asil polític després de negar-se a bombardejar les ciutats.

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides mantindrà una reunió a porta tancada aquest dimarts per tractar la crisi, segons han dit responsables de la missió líbia a les Nacions Unides, que també s'han mostrat contraris a la repressió violenta del règim de Gaddafi contra els manifestants.

Etiquetes

Més continguts de