Publicitat
Publicitat

Gaddafi continua desafiador mentre l'OTAN intensifica els atacs contra Trípoli

El dictador libi torna a prometre que lluitarà fins al final alhora que el govern anuncia que els últims bombardeigs han causat 31 morts

Fortes explosions han sacsejat Trípoli a primera hora d'aquest dimecres mentre l'OTAN manté els bombardeigs més intensos sobre la capital líbia des que van començar els atacs aeris pel març. El coronel Muammar al-Gaddafi, però, manté que lluitarà fins al final. Els atacs han continuat durant dimarts a la nit i la matinada d'avui, amb avions de guerra colpejant la ciutat diversos cops cada hora. El govern del líder libi ha dit que les bombes de l'Aliança han mort 31 persones.

El president nord-americà, Barack Obama, ha dit a Washington que hi ha progressos significatius en l'operació internacional contra el règim libi i que és només "una qüestió de temps" que Gaddafi marxi. Fonts oficials de la Defensa britànica han assegurat que diverses operacions dutes a terme per avions de combat havien apuntat als quarters de la policia secreta de Gaddafi, així com instal·lacions militars, a les rodalies del sud-oest de Trípoli.

Els enfrontaments entre les tropes de Gaddafi i els rebels han estat estancats durant setmanes. Cap de les dues bandes havia estat capaç d'aconseguir guanyar territori en una franja entre Ajdabia, a l'est, bombardejada per les forces de Gaddafi dilluns, i la ciutat petrolífera de Brega, més cap a l'oest, en mans del dictador. Per la seva banda, els rebels controlen l'est de Líbia, la ciutat de Misurata, a l'oest del país, i la serralada de muntanyes a la vora de la frontera amb Tunísia. Les forces contràries al règim que ha governat Líbia durant les últimes quatre dècades no han sigut capaces d'avançar cap a la capital lluitant contra unes forces més ben equipades.


Més continguts de