Internacional 08/06/2011

Gaddafi continua desafiador mentre l'OTAN intensifica els atacs contra Trípoli

El dictador libi torna a prometre que lluitarà fins al final alhora que el govern anuncia que els últims bombardeigs han causat 31 morts

Acn
1 min

TrípoliFortes explosions han sacsejat Trípoli a primera hora d'aquest dimecres mentre l'OTAN manté els bombardeigs més intensos sobre la capital líbia des que van començar els atacs aeris pel març. El coronel Muammar al-Gaddafi, però, manté que lluitarà fins al final. Els atacs han continuat durant dimarts a la nit i la matinada d'avui, amb avions de guerra colpejant la ciutat diversos cops cada hora. El govern del líder libi ha dit que les bombes de l'Aliança han mort 31 persones.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president nord-americà, Barack Obama, ha dit a Washington que hi ha progressos significatius en l'operació internacional contra el règim libi i que és només "una qüestió de temps" que Gaddafi marxi. Fonts oficials de la Defensa britànica han assegurat que diverses operacions dutes a terme per avions de combat havien apuntat als quarters de la policia secreta de Gaddafi, així com instal·lacions militars, a les rodalies del sud-oest de Trípoli.

Els enfrontaments entre les tropes de Gaddafi i els rebels han estat estancats durant setmanes. Cap de les dues bandes havia estat capaç d'aconseguir guanyar territori en una franja entre Ajdabia, a l'est, bombardejada per les forces de Gaddafi dilluns, i la ciutat petrolífera de Brega, més cap a l'oest, en mans del dictador. Per la seva banda, els rebels controlen l'est de Líbia, la ciutat de Misurata, a l'oest del país, i la serralada de muntanyes a la vora de la frontera amb Tunísia. Les forces contràries al règim que ha governat Líbia durant les últimes quatre dècades no han sigut capaces d'avançar cap a la capital lluitant contra unes forces més ben equipades.

stats