Líbia
Internacional 05/04/2012

El fill de Gaddafi denuncia maltractaments a la presó de Líbia

L'advocat de Saïf al-Islam explica que el presoner es troba gairebé en total aïllament i que ha estat colpejat. El Tribunal Penal Internacional considera que el fill del dictador es troba en un "forat negre legal" i demana a Trípoli que el lliuri a l'Haia

Ara
1 min
Saïf Al-Islam a l'avió que el transportava / REUTERS

BarcelonaL'advocat defensor del segon fill del dictador libi Muammar al-Gaddafi ha denunciat al Tribunal Penal Internacional (TPI) que Saïf al-Islam està sent maltractat a la presó a Líbia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un comunicat, l'advocat ha explicat que una milícia manté el presoner gairebé en total aïllament i que ha estat colpejat.

L'advocat al·lega que originalment els fiscals havien dit que Gaddafi seria jutjat per delictes menors, ja que no hi havia proves suficients per acusar-lo de delictes greus.

El TPI considera que el fill del dictador es troba en un "forat negre legal" i "privat dels seus drets". És per això que considera que els libis estan obligats a cooperar amb el tribunal de crims de guerra de l'Haia i demana a Trípoli que lliuri el presoner.

D'altra banda, el Consell del Govern de Transició Nacional de Líbia insisteix que ha de ser jutjat al país i assegura que estan formant un tribunal especial per dur a terme el judici a Saïf al-Islam.

stats