França
Internacional 28/04/2012

Gaddafi va finançar la campanya de Sarkozy el 2007 amb 50 milions d'euros

Un document dels serveis secrets libis prova que el dictador va ajudar el president francès, segons el mitjà digital d'investigació francès Mediapart. Sarkozy havia negat aquest vincle econòmic

Efe
1 min

ParísUn document dels serveis secrets libis prova que Gaddafi va finançar la campanya presidencial de Nicolas Sarkozy el 2007, segons revela aquest dissabte el mitjà digital d'investigació Mediapart.fr.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Procedent dels arxius dels serveis secrets i fet públic per antics alts càrrecs del règim libi, el document recull la llum verda del govern de Gaddafi per finançar amb 50 milions d'euros la campanya del president francès.

El document data del 10 de desembre del 2006 i el responsable dels serveis secrets libis del moment, Moussa Koussa, hi autoritza el director del gabinet de Gaddafi, Baixir Sàleh, a efectuar el pagament.

En el text, Koussa es refereix a reunions preparatòries amb Brice Hortefeux, aleshores home proper a Sarkozy i director de la campanya que el va portar a la presidència francesa el 2007.

Poc després de l'inici de la intervenció internacional a Líbia que va acabar amb el règim de Gaddafi, el dictador libi va amenaçar Sarkozy, impulsor de l'ofensiva, de treure a la llum documents que provaven que havia finançat la seva campanya. Sarkozy va titllar les acusacions de "grotesques".

stats