El ministre d'Exteriors britànic veu "simplement intolerable" la situació a Gaza

Reclama un alto el foc humanitari sense condicions per cap dels dos bàndols en conflicte

El ministre britànic d'Afers Exteriors, Philip Hammond, ha qualificat la situació a Gaza de "simplement intolerable" i ha considerat que "ha de ser abordada", en declaracions divulgades avui pel dominical ' The Sunday Telgraph'.

Els comentaris de Hammond sorgeixen després que Ed Miliband, el líder del Partit Laborista –principal grup opositor–, digués ahir en un comunicat que el cap de l'executiu, David Cameron, s'"equivoca" no oposant-se als atacs d'Israel contra els palestins.

Un portaveu de Downing Street –despatx i residència oficial del dirigent 'tory'– ha reaccionat a aquesta crítica de Miliband i ha expressat la seva sorpresa perquè s'hagi "malinterpretat" la posició del govern.

"El primer ministre ha estat clar en el fet que les dues parts en el conflicte de Gaza han de complir un alto el foc", ha aclarit llavors aquesta font.

Philip Hammond ha alertat que la crisi a Gaza podria convertir-se en un "cercle de violència sense fi" des del començament de l'ofensiva israeliana el 8 de juliol.

"Profundament disgustats"

Aquest titular ha remarcat que "hi ha una àmplia part de l'opinió pública [al Regne Unit] que se sent profundament, profundament disgustada pel que veu de Gaza a les pantalles dels televisors".

"Els britànics tenen un fort sentit que la situació que viu la població civil a Gaza és simplement intolerable i ha de ser abordada, i nosaltres hi estem d'acord", ha afirmat Hammond. Segons ha afegit el cap del Foreign Office, hi ha d'haver "un alto el foc humanitari sense condicions".

Més continguts de