Internacional 16/03/2012

George Clooney, en llibertat després de ser detingut per protestar davant l'ambaixada del Sudan a Washington

L'actor ja es va presentar aquest dijous a la Casa Blanca per denunciar la crisi humanitària que travessen les zones frontereres entre el Sudan i Sudan del Sud

Ara
1 min

BarcelonaLa policia ha detingut l'actor George Clooney per protestar davant l'ambaixada del Sudan a Washington. L'actor, juntament amb altres activistes, han organitzat una manifestació pacífica davant l'edifici. Després de tres avisos, els han detingut per desobediència civil, aquest divendres a la tarda l'actor ha estat alliberat i, segons 'USA Today', ha declarat als mitjans que "és la primera vegada" que el detenen.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Clooney ja es va presentar aquest dijous a la Casa Blanca per denunciar la crisi humanitària que travessen les zones frontereres entre el Sudan i Sudan del Sud.

En declaracions als periodistes, l'actor va explicar que havia demanat al president nord-americà, Barack Obama, que convencés el govern xinès perquè s'uneixi a la pressió internacional sobre les autoritats del país, amb l'objectiu que permetin l'entrada d'ajuda humanitària a la frontera sud del país, una zona fortament castigada per la fam.

Segons l'actor, el president nord-americà es va comprometre a tractar la qüestió amb el president xinès, Hu Jintao, en la seva pròxima reunió bilateral.

Clooney també va acudir dimecres a una audiència del comitè d'exteriors del Senat per exposar la seva visió sobre el Sudan i pressionar els legisladors del Capitoli perquè actuïn a aquest respecte.

stats