Geòrgia veu com "una provocació" la visita del ministre d'exteriors rus a Abkhàzia

El territori, independitzat de Geòrgia l'any 2008, és només reconegut internacionalment per Rússia, Veneçuela, Nicaragua i Nauru

Geòrgia ha qualificat de "provocació oberta" la visita del ministre d' Afers Estrangers rus, Serguei Lavrov, d'aquest dimarts a la regió separatista georgiana d' Abkhàzia, reconeguda per Moscou com a estat independent.

"Rússia continua fent cas omís al dret internacional. Aquesta no és la primera visita de Lavrov a Abkhàzia: ja va passar el 2008, el 2009 i el 2011", ha dit el canceller georgià, Mikhaíl Djanelidze, en roda de premsa.

"La comunitat internacional –ha afegit– dona suport a la integritat territorial de Geòrgia i sempre estarà amb nosaltres quan parlem d'una solució pacífica al conflicte", ha afegit.

Abkhàzia és, 'de facto', una regió independent de Geòrgia des del 2008, durant la guerra del país sud-caucàsic amb Rússia. Llavors, les tropes russes van conquerir Abkhàzia i Ossètia del Sud, i una vegada acabades les hostilitats, van promoure en aquests dos territoris dos Estats independents, reconeguts per ben pocs països en l'esfera internacional.

En el cas d'Abkhàzia, aquesta només està reconeguda, a banda de Rússia, per Veneçuela, Nicaragua i Nauru.

"Ocupació i annexió"

"Rússia s'atorga drets exclusius sobre aquest territori. Som davant una ocupació i annexió il·legals", ha dit el govern rus en protesta per la visita de Lavrov, que viatja aquest dimarts a Sujumi, la capital d'Abkhàzia, per inaugurar la nova ambaixada russa a la ciutat.

Durant la visita, a més, el ministre rus s'entrevistarà amb el president del territori, Raül Khajimba.

Rússia té diverses bases militars tant a Abkhàzia com a Ossètia del Sud, regions que Tbilissi, capital de Geòrgia, considera "territoris ocupats".

Més continguts de