Egipte
Internacional 21/01/2012

Els Germans Musulmans guanyen gairebé la meitat dels escons del Parlament a Egipte

El partit Llibertat i Justícia s'emporta 235 dels 498 escons de la cambra. El nou Parlament haurà d'escollir la comissió encarregada de redactar la nova Constitució del país

Efe
1 min

El CaireEl partit Llibertat i Justícia (PLJ), braç polític dels islamistes Germans Musulmans, ha guanyat les eleccions legislatives d'Egipte amb un 38% del total dels escons reservats a les llistes de partits polítics, que suposen dos terços de la cambra. La formació s'emporta 235 dels 498 escons.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha anunciat aquest dissabte en una roda de premsa el president de la comissió suprema electoral, Avdelmoaiz Ibrahim, els salafistes del partit Al Nur s'han situat després del PLJ amb un 29%.

En tercer lloc als comicis ha quedat el partit nacionalista Wafd, el més antic d'Egipte, amb 36 escons (11%), i en quart el lliberal i laic Bloc Egipci, amb 33 escons (10%).

Organisme clau

El nou Parlament haurà d'escollir una comissió encarregada de redactar la futura Constitució del país. La cambra baixa celebrarà la seva primera sessió després de la caiguda de l'expresident Hosni Mubàrak dilluns vinent.

El primer president del Parlament serà el secretari general del PLJ, Mohammed Saad el Katatni, segons un acord anunciat aquesta setmana amb les altres forces.

stats