ESTATS UNITS

Giuliani diu que Trump es podria “indultar ell mateix, però no ho farà”

Creixen les especulacions sobre el pròxim pas del fiscal especial que porta el cas de la ingerència russa a les eleccions del 2016

Rudy Giuliani, exalcalde de Nova York i advocat del president nord-americà, ha dit que Donald Trump “probablement” es podria indultar ell mateix, si arriba a ser condemnat per la ingerència de Rússia en les eleccions del 2016 que el van portar a la Casa Blanca. “Això és el que diu la Constitució. Si no li agrada, canviï-la, però sí”, ha afirmat l’advocat en una entrevista a la cadena ABC. Però Giuliani va aclarir que Trump “no té cap intenció de fer-ho”. “Crec que les conseqüències polítiques d’això serien massa dures. Una cosa és indultar algú altre i l’altra és indultar-se un mateix”.

En una altra entrevista amb la cadena NBC, Giuliani va comentar que si Trump utilitzés la prerrogativa constitucional per perdonar-se el Congrés posaria en marxa immediatament el procés de destitució per la via de l’ impeachment. “Seria impensable”, va reconèixer. Trump no ha sigut acusat fins ara, però a Washington creixen les especulacions sobre el pròxim pas del fiscal especial designat per portar el cas, Robert Mueller.

Més continguts de