Escòcia
Internacional 14/08/2012

Gordon Brown cita l'èxit Olímpic com una raó per oposar-se a la independència d'Escòcia

L'ex primer ministre diu que l'èxit britànic en la competició demostra que "el benefici és major" quan es "comparteixen recursos". L'antic lider laborista defensa que el nivell de vida dels escocesos "només és un 4% pitjor" que la mitjana anglesa

Agències
1 min
L'ex primer ministre britànic, Gordon Brown / REUTERS

EdimburgL'ex primer ministre britànic, Gordon Brown, va citar ahir l'èxit de la unió britànica en els Jocs Olímpics per atacar les aspiracions independentistes d'Escòcia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Dels Jocs Olímpics he après que quan unim i compartim recursos pel bé comú el benefici és molt major que el que hauríem obtingut si només haguéssim afegit la suma de les parts", va dir l'antic lider laborista durant el Festival Internacional del Llibre d'Edimburg.

El nivell del vida dels escocesos és un 4% pitjor que la mitjana dels anglesos, va esgrimir l'expremier, que va defensar el "contrast" entre aquesta situació i la d'Estats Units i Mèxic, on aquests últims estan "tres vegades pitjors" que els nord-americans.

Un assessor d'Alex Salmond, el primer ministre escocès, va dir que les referències del 'premier' estaven "absolutament fora de lloc". "No sé a on vol anar a parar, no té res a veure amb el futur d'Escòcia. Està dient que Mèxic s'hauria d'unir als Estats Units?", es preguntava l'assessor del líder escocès que vol fer un referèndum sobre la independència de la nació.

stats