Publicitat
Publicitat

La Gran Muralla de la Xina: 21.196,18 quilòmetres i evidents senyals de deteriorament

El primer mesurament científic del símbol xinès fixa el quilometratge i evidencia el robatori de pedres i maons en diversos trams

El primer mesurament científic i sistemàtic de la Gran Muralla de la Xina ha fixat la seva longitud en 21.196,18 quilòmetres. La construcció, un dels símbols del país, travessa 15 províncies, regions autònomes i municipalitats. Segons informa aquest dimecres el diari 'Nou Pequín', l'informe del mesurament també evidencia un greu deteriorament de la construcció.

La investigació ha durat cinc anys i, segons l'Oficina Nacional de Relíquies Històriques, el monument Patrimoni de la Humanitat pateix l'amenaça del deteriorament natural i artificial, com ara el robatori de pedres i maons o els cultius en llocs on la construcció està molt erosionada.

Bona part del recorregut de la Gran Muralla travessa zones desèrtiques on es fa difícil protegir-la i en què, a més, s'esdevenen freqüèntment fenòmens naturals com terratrèmols i inundacions, i pluja i vent forts afecten el monument històric, segons indica l'Oficina.

Més continguts de