Bèlgica
Internacional 29/06/2011

La Unió Europea felicita Grècia pel pas "vital" donat avui

Els presidents de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, i del Consell Europeu, Herman van Rompuy, afirmen que el país hel·lènic "ha fet un pas important cap a la consolidació fiscal". Ara correspon als europeus ajudar a Grècia per fer front al "creixent deute públic", segons el president del Parlament Europeu, Jerzy Buzek

Agències
1 min
Barroso i Van Rompuy / EFE

Brussel·lesLa Unió Europea ha destacat avui que Grècia ha fet un pas "vital" per allunyar-se d'un "greu escenari de suspensió de pagaments" en aprovar el paquet de mesures d'austeritat proposat per Europa com a condició per a un segon rescat de l'economia grega.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tant el president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, com el del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, han assenyalat en un comunicat que un segon vot positiu –per aprovar demà el text que acompanya el paquet– "facilitaria el camí del proper tram d'assistència financera, i acceleraria la preparació d'aquest segon paquet d'ajudes que ha de fer avançar Grècia i restaurar l'esperança en la població".

Grècia "ha fet un pas important cap a la consolidació fiscal i les reformes estructurals que fomenten el creixement (...) Això ha estat un vot de responsabilitat nacional", han afirmat els presidents.

Per la seva banda, el president del Parlament Europeu, Jerzy Buzek, ha insistit que "el Parlament grec ha complert amb la seva responsabilitat" i que ara correspon als europeus "donar suport" als esforços grecs perquè no es vegin superats pel "creixent deute públic".

stats