Grècia adverteix que la decisió del Eurogrup sobre el rescat "demostrarà qui vol una solució i qui no"

Segons l'executiu grec, l'extensió de l'ajuda respecta les línies vermelles d'Atenes i, alhora, pot ser acceptada pels socis europeus

El govern grec ha afirmat aquest dijous que la decisió de l'Eurogrup sobre la petició de Grècia de perllongar sis mesos el rescat "demostrarà qui vol trobar una solució i qui no". "Demà l'Eurogrup només té dues opcions: acceptar o rebutjar la sol·licitud de Grècia. Així es demostrarà qui vol trobar una solució i qui no", han afirmat fonts governamentals.

Grècia ha sol·licitat formalment als socis de l'eurozona una extensió de sis mesos del rescat i Brussel·les ha convocat una reunió extraordinària de l'Eurogrup demà per tractar aquesta qüestió. Segons l'executiu de Grècia, l'extensió respecta les línies vermelles d'Atenes i, alhora, pot ser acceptada pels socis europeus.

No obstant això, Alemanya ja ha rebutjat la sol·licitud del govern hel·lè de prorrogar l'assistència financera al país, perquè "la carta d'Atenes no suposa una proposta de solució substancial". La proposta en realitat representa un "programa pont", "sense complir les exigències" del pla de rescat que oficialment expira demà [divendres], ha manifestat en un breu comunicat el portaveu del Ministeri de Finances alemany, Martin Jäger. "L'escrit no es correspon amb els criteris acordats dilluns per l'Eurogrup", ha precisat el portaveu.

Més continguts de