MÓN
Internacional 17/06/2011

Grècia encomana les seves finances al ministre de Defensa

El primer ministre ha nomenat Evangelos Venizelos, número dos dels socialistes i actual responsable de l'exèrcit, ministre de Finances. Haurà d'afrontar les dures reformes econòmiques si vol continuar rebent l'ajuda d'Europa

Agències
1 min
Evangelos Venizelos serà el nou ministre de Finances a Grècia / EFE

AtenesGrècia intenta salvar com sigui les seves finances públiques, que viuen una situació que preocupa arreu d'Europa. Després que Iorgos Papakonstantinu, l'artífex de les reformes econòmiques necessàries perquè el país continuï rebent l'ajuda exterior, cessés en la seva responsabilitat com a ministre de Finances, el seu lloc l'ocuparà l'actual ministre de Defensa i número dos del governant partit socialista PASOK, Evangelos Venizelos. En la carrera pel lideratge del PASOK el 2007, Venizelos va ser el principal rival de l'actual primer ministre, Iorgos Papandreu, que avui l'ha nomenat pel càrrec.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El fins ara ministre de Defensa, de 54 anys, és diputat per la regió de Salònica i ha ocupat en el passat diverses carteres ministerials en anteriors governs socialistes. Està considerat com un destacat constitucionalista a Grècia. Venizelos també serà vicepresident del govern.

El seu predecessor al càrrec, Papakonstantinu, es quedarà amb el ministeri de Medi Ambient i Energia. D'altra banda, el nou ministre d'Afers Exteriors serà Stavros Lambrinidi, fins ara cap del grup del PASOK al Parlament Europeu. Els nous membres del govern grec juraran els càrrecs aquest matí, segons ha explicat el portaveu de l'executiu, Iorgos Petalotís.

stats