Internacional 16/07/2013

Vaga general a Grècia

El Parlament grec aixeca la immunitat a l'exministre de Finances, Papaconstantinou, per jutjar-lo per dos delictes greus en la lluita contra l'evasió fiscal

Efe
1 min
Protestes del sector públic a Grècia

AtenesEl Parlament grec ha aprovat aquest matí per majoria absoluta aixecar la immunitat parlamentària a l'exministre de Finances, Iorgos Papaconstantinou, perquè el puguin jutjar per la seva actuació en el cas de l'anomenada "llista Lagarde" contra l'evasió fiscal. Durant l'etapa com a ministre, entre el 2009 i el 2011, i amb les identitats de més de 2.000 presumptes evasors d'impostos a la mà −que li havia facilitat l'aleshores ministra de Finances francesa, Christine Lagarde− s'acusa Papaconstantinou d'haver esborrat els noms de familiars seus que sortien en aquest document. Per això se li imputen dos delictes greus de falsificació de document públic i perjudicis a l'Estat, i un altre delicte d'incompliment del deure.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El sector públic grec fa aquest dimarts una aturada general per protestar contra la llei de reforma de l'administració pública que es preveu votar dimecres al Parlament i que contempla l'acomiadament de funcionaris. El sector del transport públic fa vaga, el ferrocarril no funciona i els controladors aeris faran una aturada de quatre hores a partir del migdia. També els metges de la sanitat pública comencen una vaga de 48 hores i només treballaran els serveis d'urgència.

stats