Greenpeace denuncia un secretari d'estat britànic per l'agressió a una activista

Field va fer fora a empentes la dona, que denunciava l'emergència climàtica en un acte d'etiqueta

L'organització Greenpeace ha denunciat per agressió el secretari d'estat d'Exteriors, Mark Field, per haver fet fora de manera agressiva una de les seves activistes que va interrompre un sopar d'etiqueta per denunciar l'emergència climàtica. La dona agredida i diverses dones més, vestides de vermell, havien cridat consignes durant el discurs del ministre de Finances, Phillip Hammond, que presidia aquest sopar anual a la Mansion House de Londres.

En les imatges gravades per les càmeres es veu com Field empeny la dona contra la paret amb força i després l'agafa agressivament per la nuca per fer-la fora de la sala. El mateix secretari d'estat i diputat s'ha posat a disposició del govern per a una investigació interna sobre l'incident. També s'ha disculpat per haver-la "agafat" pel coll, però ha dit que tenia por que pogués anar armada.

Diverses activistes, totes vestides de vermell i amb cintes que al·ludien a l'emergència climàtica, van interrompre el sopar de gala, on el ministre Hammond estava fent un discurs. El ministre va intentar continuar però el personal de seguretat el va fer parar fins a aconseguir fer fora les activistes, que cridaven al ministre: "Això és una emergència climàtica, senyor Hammond".

Un cop les van fer fora de la sala, el ministre va comentar que "la ironia d'això és que aquest govern ha liderat el món amb el compromís d'una economia de zero emissions el 2050", un objectiu que, la mateixa nit que passava això a Londres, era eliminat del document de conclusions de la cimera de la Unió Europea a Brussel·les per les pressions dels estats de l'Europa de l'Est, dependents del carbó.

Més continguts de