Internacional 09/01/2012

Mor el president de Guinea Bissau, Malam Bacai Sanha

El president ha mort en un hospital de París, segons la BBC. Als 64 anys d'edat, i al càrrec des del 2009, havia viatjat a França per rebre tractament mèdic a finals de novembre

Ara
1 min
Malam Bacai Sanhà, president del govern de Guinea Bissau

BarcelonaEl president de Guinea Bissau, Malam Bacai Sanha, ha mort en un hospital de París, segons informa la ràdio nacional del seu país. Als 64 anys d'edat, i al càrrec de president des del 2009, havia viatjat a França per rebre tractament mèdic a finals de novembre després d'haver estat greument malalt, segons informa la BBC.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i que la malaltia que l'ha afectat no s'ha fet pública, sí que se sap que pateix de diabetis. Sanha havia sigut tractat inicialment en cures intensives en un hospital de Senegal. Ha mort a l'hospital militar Val de Grace, a la capital francesa.

El president havia sigut hospitalitzat amb freqüència a l'estranger des que va arribar al càrrec de líder de Guinea Bissau. El seu predecessor com a president, Joao Bernardo Vieira, va ser assassinat per soldats amotinats.

El país de l'Àfrica occidental ha patit repetits cops d'estat i disturbis des de la independència de Portugal, el 1974, i s'ha convertit en un centre per al tràfic de drogues entre Amèrica Llatina i Europa. A finals de desembre, el cap de l'armada, José Américo Bubo Na Tchuto, va ser arrestat i acusat d'intentar prendre el poder en absència de Sanha.

stats