Món
Internacional 03/11/2011

'Hackers' turcs reivindiquen el pirateig de la pàgina web de 'Charlie Hebdo'

El grup Akincilar difon un missatge a través del diari francès 'Le Nouvel Observateur' en què justifiquen l'atac per l'ofensa que la revista satírica va fer als seus “valors religiosos”. La redacció del setmanari va ser incendiada la matinada d'aquest dimecres

Ara
1 min

BarcelonaEl grup de pirates informàtics Akincilar, d'origen turc, ha reivindicat l'atac informàtic que va patir aquest dimecres la pàgina web de la revista satírica Charlie Hebdo. Segons informa el diari Le Nouvel Observateur, els mateixos hackers haurien confirmat l'autoria de l'atac al diari francès. Els activistes turcs justifiquen el ciberatac com “una lluita contra una publicació ofensiva respecte a la seva fe i els seus valors morals”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La redacció de la revista satírica francesa Charlie Hebdo va ser incendiada la matinada d'aquest dimecres. L'atac es va produir l'endemà que la publicació designés Mahoma com el seu "editor en cap" per al següent número, que reproduïa en la portada una caricatura del profeta dient "cent fuetades si no et mors de riure". Els editors van anunciar que volien "celebrar" d'aquesta manera la victòria dels islamistes moderats a les eleccions de Tunísia. La web de la publicació també va ser hackejada.

No és el primer cop que el grup d'activistes turcs Akincilar ataquen webs crítiques o amb to de burla respecte a Mahoma i l'islam, entre les quals hi figuren 1.500 webs nord-americanes, segons informen els mateixos pirates informàtics.

stats