Publicitat
Publicitat

Holanda

Transferència al TPI

El presumpte criminal de guerra serbi Goran Hadzic ja és a l'Haia

La primera compareixença de l'exlíder dels serbis de Croàcia davant del TPI serà dilluns vinent. Hadzic està acusat de crims de guerra durant el conflicte a Croàcia (1991-1995)

L'exgeneral Goran Hadzic, detingut dimecres per les autoritats sèrbies, ha arribat aquest migdia a la ciutat holandesa de l'Haia, seu del Tribunal Penal Internacional (TPI) per a l'Antiga Iugoslàvia, on serà jutjat per crims de guerra i contra la humanitat que va cometre presumptament durant la guerra a Croàcia entre 1991 i 1995. 

El TPI l'acusa d'haver format part d'una "empresa criminal" que pretenia "l'eliminiació forçada i permanent d'una majoria de la població croata i no sèrbia d'un terç del territori de Croàcia per incorporar-lo a un nou estat de dominació sèrbia".

Concretament, Hadzic està acusat d'haver ordenat "l'extermini o assassinat" de centenars de croatas, i la deportació de més de 27.000 persones. 

L'exgeneral és també tristament recordat per la seva presumpta responsabilitat en la massacre de l'hospital de Vukovar, on unes 200 persones van ser torturades i executades per les tropes sèrbies. 


Més continguts de