Haití

La majoria de candidats demanen l'anul·lació dels resultats, que afavoreixen el candidat del govern

Les autoritats d'Haití validen les eleccions malgrat la violència i les denúncies de frau

Les autoritats haitianes validen les eleccions presidencials i legislatives de diumenge, tot i els incidents que causen dos morts. Milers de persones surten al carrer

Els col·legis electorals  han estat saquejats i milers de persones s'han manifestat a Port-au-Prince per criticar les condicions del procés.
Com a mínim 12 dels 18 candidats presidencials han demanat  l'anul·lació dels resultats, informa l'agència France Presse. En un comunicat conjunt, els presidenciables, entre els els favorits Manigat Mirlande, Michel Martelly i Jacques-Edouard Alexis, han denunciat una "conspiració del govern i el consell electoral", per manipular els resultats en benefici del candidat del partit governamental, Judes Celestin, que compta amb el suport del president sortint, René Préval.

L'ONU ha expressat la seva "profunda preocupació pels nombrosos incidents" de la jornada electoral i ha instat els actors a "mantenir la calma".
Està previst que els resultats de la primera volta s'anunciïn el 5 de desembre i que la segona volta se celebri el 16 de gener.


Etiquetes

Més continguts de