Publicitat
Publicitat

La justícia europea anul·la la decisió d'incloure Hamas a la llista d'organitzacions terroristes

El Tribunal de Luxemburg al·lega raons tècniques però no qüestiona la decisió política d'incloure el grup islamista palestí en la llista negra europea.

El Tribunal General de la Unió Europea ha decidit anul·lar la inclusió de l’organització Hamas a la la llista europea de grups terroristes. La justícia europea al·lega “raons de procediment” per considerar que la seva inclusió no és legal, però en cap moment qüestiona que Hamas sigui un grup terrorista.

La cort critica que els arguments per incloure l’organització islamista palestina a la llista “no es basen en actes examinats i confirmats” sinó en imputacions de fets “derivats de la premsa i internet”. El tribunal dóna tres mesos als governs europeus per incloure Hamas a la llista negra europea amb arguments sòlids i no només amb notícies de premsa.

De fet, la decisió de la justícia europea no tindrà conseqüències per ara perquè durant els tres mesos que la UE té de marge per arreglar la situació, es mantindran per a Hamas les mesures imposades als grups terroristes que apareixen a la llista, com ara la congelació dels seus béns a Europa.

La UE va incloure Hamas a la seva llista negra després dels atemptats de l’11 de setembre de 2001 a Nova York, una decisió que el grup palestí va recórrer davant la justícia europea.

Més continguts de