Síria
Internacional 07/06/2012

Hillary Clinton torna a exigir la dimissió d'Al-Assad l'endemà d'una altra matança a Síria

La secretària d'estat nord-americana està disposada a treballar amb Rússia en una conferència per la transició siriana si Moscou demana que el president "deixi pas a la democràcia". Activistes denuncien que les tropes del règim eviten que l'ONU visiti la ciutat on ahir van morir una setantena de civils

Agències
1 min
Hillary Clinton a Istambul / AFP

IstambulLa secretària d'estat nord-americana, Hillary Clinton, ha dit aquest dijous que "la violència a Síria és inadmissible" i ha condemnat la matança d'una setantena de persones aquest dimecres a prop de la ciutat de Hama. Clinton ha exigit que el president de Síria, Baixar al-Assad, ha de deixar el poder i abandonar el país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En declaracions des d'Istambul, Clinton ha dit que està disposada a treballar amb Rússia en la conferència per la transició a Síria amb la condició que la trobada comenci amb la petició que el govern d'Al-Assad ha de cedir el pas a la democràcia.

Pel que fa al pla de pau de Kofi Annan, la secretària d'estat ha dit que cal donar-hi l'"última quantitat de suport que sigui possible reunir".

Les tropes del règim prohibeixen el pas dels observadors a l'escenari de la matança

Els observadors de les Nacions Unides intenten aquest dijous accedir a Mazraat al-Qubeir, a prop de la ciutat de Hama, per confirmar la massacre que els activistes han denunciat aquest dimecres. Activistes de la zona han dit que un control de l'exèrcit ha forçat els observadors a fer marxa enrere.

stats