Publicitat
Publicitat

Primàries al Partit Socialista francès

Hollande guanya les primàries socialistes franceses amb més del 56% dels vots

Martine Aubry, que ha aconseguit un 43,41% dels vots, ha reconegut la victòria del seu contrincant, que serà el candidat del Partit Socialista a les eleccions presidencials del 2012

François Hollande ha guanyat les eleccions primàries del partit socialista francès amb més del 56% del vots. La seva contrincant, Martine Aubry, ha aconseguit un 43,41% de suports segons els primers resultats amb més de la meitat del vot escrutat. Aubry ha reconegut la victòria d'Hollande, que serà el candidat socialista a les presidencials franceses del 2012.

En declaracions a la seu del Partit Socialista, Aubry ha demanat “unitat” al voltant de François Hollande, de 57 anys, que s'enfrontar-se segurament a Nicolas Sarkozy a les presidencials de l'any que ve. “Saludo de manera calorosa la victòria de François Hollande”, ha dit Aubry, seguint amb línia que fa dies porten apuntant ambdós candidats de lluitar per la unitat del partit un cop se sabessin els resultats de la segona volta.

La segona volta de les primàries franceses, que han estat obertes a tothom a l'estil americà, ha comptat amb la participació de 2,7 milions de persones i supera la registrada en la primera volta de la setmana passada.

Els quatre candidats derrotats a la primera volta –Arnaud Montebourg (que va aconseguir el 17,2% dels vots), Ségolène Royal (amb el 6,9% dels vots), Manuel Valls (5,6%) i Jean-Michel Baylet (0,6%)– van donar el seu suport a Hollande a la segons volta.

“És l'hora de la unió”, ha dit Ségolène Royal, exdona de François Hollande, en saber-se els resultats de la segona volta.

Més continguts de