França
Internacional 19/04/2012

Hollande obtindria un ampli avantatge a la segona volta

Diversos sondejos apunten la victòria final del socialista, per almenys una diferència d'11 punts. Les enquestes preveuen una menor diferència a la primera volta, que se celebrarà diumenge

Efe
1 min
Candidat socialista a la presidència francesa, François Hollande / AFP

ParísEl socialista François Hollande guanyaria els comicis presidencials francesos davant del seu gran rival, el president i candidat a la reelecció, Nicolas Sarkozy, amb un 56,5% dels vots. Sarkozy obtindria un 44,5% dels vots a la segona volta de les eleccions presidencials franceses, previstes per al 6 de maig, de manera que quedaria a onze punts d'Hollande, d'acord amb el sondeig de l'institut Ifop.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquesta enquesta reflecteix, a més, la caiguda del suport de l'electorat a l'encara cap d'estat a la primera volta, prevista per a diumenge que ve, en què Hollande aconseguiria el 28% de l'escrutini, un punt més que el seu principal contrincant.

En el tercer lloc figuraria la ultradretana Marine Le Pen, amb el 15,5% dels vots, un punt per davant de l'esquerrà Jean-Luc Mélenchon, qui al llarg de la campanya ha aconseguit superar la líder del Front Nacional en alguna ocasió.

Un altre sondeig realitzat per LH2 ha mostrat aquest dijous que Hollande aconseguiria en la primera volta el 27% dels vots, mig punt més que Sarkozy i per davant igualment de Le Pen (15,5%) i Mélenchon (15%). L'enquesta ha apuntat que, en la segona volta, el socialista guanyaria amb un 56%, 12 punts més que el conservador.

stats