GUERRA CONTRA ELS TALIBANS
Internacional 25/05/2012

Hollande visita per sorpresa les tropes franceses a l'Afganistan

El president francès avança el calendari de la retirada a finals d'aquest any. Es reuneix amb Hamid Karzai per parlar dels termes del tractat de cooperació i amistat

Agències
1 min
Hollande a la base francesa de Kapisa / AFP

ParísEl president francès, François Hollande, ha visitat aquest divendres per sorpresa els militars francesos desplegats a l'Afganistan. Acompanyat dels ministres d'Exteriors, Laurent Fabius, i Defensa, Jean-Yves Le Drian, i del cap major de les forces armades, Hollande s'ha reunit amb el contingent francès de la Força Internacional d'Assistència i Seguretat (ISAF) de l'OTAN i ha homenatjat els 24 soldats francesos morts al país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La visita, de sis hores, inclou una trobada amb el president afganès, Hamid Karzai, per parlar dels termes del tractat d'amistat i cooperació signat el mes de gener, que ha de regir la relació entre Kabul i les grans potències després de la retirada de les tropes internacionals. Hollande s'ha compromès a avançar la retirada de l'exèrcit francès a finals del 2012, com va reiterar a la cimera del G-8, a Camp David, i també a la de l'OTAN, a Chicago. Actualment hi ha 3.350 soldats francesos al país, i Hollande ha dit que marxaran "de manera coordinada amb els aliats".

stats