Internacional 12/03/2012

Hugo Chávez vol tornar a Veneçuela aquesta setmana

El cap d'estat veneçolà afirma, en un programa realitzat a Cuba, que el seu estat de salut "és favorable" i que els propers dies començarà la radioteràpia

Efe
1 min
Hugo Chavez a l'Havana, Cuba / EFE

CaracasEl president de Veneçuela, Hugo Chávez, ha assegurat aquest dilluns que la seva evolució "és favorable", després de l'operació a la qual va ser sotmès a l'Havana fa 13 dies per extirpar-li un tumor cancerós. Ha dit que el retorn al seu país "no passarà d'aquesta setmana".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Chávez diu en un programa televisiu enregistrat a Cuba i emès per la televisió nacional de Veneçuela (VTV) que els "exàmens complementaris" que li han fet "confirmen i segueixen confirmant" la seva "favorable evolució clínica", i ha dit que en els pròxims dies començarà la radioteràpia.

El president veneçolà va ser intervingut el passat 26 de febrer a l'Havana d'un nou tumor de dos centímetres que li va ser extirpat de la mateixa zona on, a mitjans de l'any passat, n'hi van extreure un altre que també va resultar cancerós, i del qual només s'ha precisat que era a la zona pelviana.

"Amb el favor de Déu, no ha de passar d'aquesta setmana que comença avui dilluns el meu retorn físic a Caracas, a Veneçuela", ha afegit Chávez, que ha llegit un comunicat mèdic el tretzè dia de postoperatori en què ha destacat el seu "bon estat general de salut" i ha assenyalat que segueix "sense complicacions de cap tipus".

"Amb bona cicatrització, seguiment, per descomptat, diari, rehabilitació, caminades progressives, accelerant una mica el pas", ha afegit el cap d'estat.

A banda de parlar de la seva salut, ha reiterat que és a "menys de set mesos" de la "gran victòria del 7 d'octubre", que considera que "serà memorable"

stats