Aràbia Saudita
Internacional 07/06/2011

La gravetat de les ferides del president iemenita podria complicar la seva tornada al país

Ali Abdul·lah Sàleh té cremades en el 40% del cos i un pulmó col·lapsat. És a l'Aràbia Saudita des de l'atemptat del divendres contra el seu complex presidencial

Efe
1 min

RiadEl president iemenita, Ali Abdul·lah Sàleh, pateix cremades en el 40% del seu cos i té un pulmó col·lapsat com a conseqüència de l'atemptat que va patir divendres, quan uns obusos van impactar contra la mesquita del recinte presidencial de la capital, Sanaa, en plena pregària, segons alts funcionaris nord-americans citats per la televisió CNN.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Sàleh té una ferida de set centímetres al pit, provocada per una fragment de metralla, segons les mateixes fonts, que posen en dubte que el president, que està rebent tractament mèdic a l'Aràbia Saudita, pugui tornar a exercir el seu càrrec.

Una de les fonts consultades per la CNN va afirmar que no creu que els saudites permetin que Sàleh torni al Iemen, i que les autoritats de Riad haurien de pressionar-lo perquè accepti la proposta del Consell de Cooperació del Golf, que preveu la seva dimissió a canvi d'immunitat.

La televisió estatal iemenita –la mateixa que divendres, després de l'atemptat, difonia un comunicat d'àudio del president, on afirmava que estava "molt bé de salut"– assegura per la seva banda que el president tornarà al Iemen tan bon punt es recuperi de les intervencions que li estan duent a terme a l'Aràbia Saudita.

El "No" del govern a facilitar una transició

Portaveus de la coalició opositora, Trobada Compartida, havien proposat ahir una transició basada en la transferència de poders al vicepresident, però des del govern han contestat avui que no prendran cap decisió fins que Sàleh torni de l'Aràbia Saudita, segons informa la cadena àrab Al-jazeera.

stats