Publicitat
Publicitat

Iemen

Canvi de règim

Acord imminent entre el règim d'Ali Abdallah Saleh i l'oposició pel traspàs de poder

Unes 180 persones han perdut la vida des del gener mentre es manifestaven a favor del canvi. El Consell de Cooperació del Golf ha promogut l'acord

Després de 33 anys aferrat al poder, el president iemenita Ali Abdallah Saleh, que el passat mes de febrer va dir que no deixaria el càrrec fins al 2013, podria acordar avui mateix amb els membres de l'oposició la seva sortida del govern.

L'acord, promogut pel Consell de Cooperació del Golf, arriba després d'unes setmanes molt intenses amb protestes populars que han estat brutalment reprimides pel règim i en les què unes 180 persones han perdut la vida mentre es manifestaven a favor del canvi, segons l'agència AFP.

Mediadors de les monarquies del Golf miren de tancar l'acord des d'aquest dissabte, com a mesura definitiva per sortir de la crisi interna que pateix el país des de fa uns mesos. Malgrat que tot sembla indicar que la signatura del pacte és imminent, Ahmad Qahtan, un dels portaveus del Front Comú (coalició de l'oposició parlamentària) ha explicat que les dues parts estaven "a punt de signar" el vespre d'aquest dimarts, però que el president Saleh va retractar-se'n a l'últim minut.


Més continguts de