Publicitat
Publicitat

Iemen

El Iemen aprova la llei d'immunitat pel president Sàleh

L'amnistia facilita la sortida del poder del dictador, que es va mostrar disposat a deixar el càrrec sota aquesta condició. El país celebrarà eleccions presidencials el 21 de febrer

El Parlament de Iemen ha aprovat per unanimitat el projecte de llei presentat pel govern de transició que dóna immunitat a l'encara president Ali Abdalà Sàleh. La llei d'amnistia facilita la sortida del poder de Sàleh, com fixa el pla del Consell de Cooperació del Golf per solucionar el conflicte intern que viu el país des de fa mesos.

Sàleh, que va arribar al govern el 1978, es va declarar disposat el novembre a deixar el poder sota la condició de rebre immunitat. Fins el 21 de febrer, té el títol de "president honorari" del Iemen. Aquest dia, se celebraran eleccions presidencials.

La llei s'aplicarà també als responsables que van treballar durant el mandat del president en les institucions civils i militars amb finalitat política, tot i que se n'exclouen els casos de terrorisme.

Els grups parlamentaris també van acceptar que el vicepresident iemenita, Abdo Rabu Mansur Hadi, es presenti com a candidat a les eleccions presidencials del mes vinent.

A principis de desembre es va formar un govern de transició, en el qual l'oposició i el partit de Sàleh tenen la mateixa representació.

Reaccions

La llei ha provocat protestes al país. Milers de persones van sortir el carrer el passat dia 10, quan el govern de transició va aprovar el projecte de llei. Aquest divendres, la premi Nobel de la pau 2011, la periodista Tawakul Karman, va sumar-se a una de les concentracions a Sanà, la capital del país. És la primera aparició pública que fa al seu país després de rebre el guardó.

Etiquetes

Més continguts de