Iemen
Internacional 22/06/2011

Al-Qaida ataca una presó del sud del Iemen per alliberar desenes de membres de la xarxa

Un guàrdia del centre ha mort i dos han resultat ferits durant l'atac, aquesta matinada. El president iemenita podria tornar al país divendres

Redacció
1 min

SanaàUns 40 interns de la presó de Moukalla, al sud-est del Iemen, s'han escapat aquesta matinada gràcies al caos provocat per l'atac perpetrat per un grup de milicians d'Al-Qaida contra el centre, en què ha mort un guàrdia i dos més han resultat ferits, segons un responsable local citat per l'agència France Presse.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Bona part dels 40 evadits de la presó eren integrants de la xarxa terrorista, que fins ahir tenia un centenar de membres empresonats Moukalla.

La possible tornada del president

El president iemenita, Ali Abdul·lah Sàleh, refugiat a l'Aràbia Saudita, on rep atenció mèdica d'ençà de l'atemptat que va patir fa unes setmanes al seu complex presidencial de la capital del país, Sanaa, podria tornar al Iemen el proper divendres, segons va informar ahir un assessor del president.

Després de mesos de protestes, el Iemen està ara immers en una guerra civil que enfronta les tropes fidels a Sàleh contra els partidaris dels caps tribals, i on la xarxa terrorista Al-Qaida ha aprofitat per prendre el control d'algunes ciutats del sud.

Unes 45.000 persones han hagut d'abandonar casa seva a causa de la violència dels enfrontaments, segons informava dimarts l'ONU.

stats