Internacional 27/01/2012

Imputat a França el fabricant dels implants mamaris defectuosos PIP

Jean-Claude Mas ha quedat en llibertat sota control judicial, amb una fiança de 100.000 euros. Se li imputa la presumpta responsabilitat en la comercialització d'una silicona potencialment nociva

Efe
2 min

ParísUna jutgessa de Marsella ha imputat el fabricant d'implants mamaris defectuosos PIP, Jean-Claude Mas, per presumpta responsabilitat en la comercialització d'una silicona potencialment nociva. Segons han informat fonts judicials, Mas ha quedat en llibertat sota control judicial.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La jutgessa imputa a Mas, de 72 anys, ferides involuntàries i li atorga l'estatut de testimoni assistit (que deixa oberta la porta a una acusació posterior) pel càrrec d'homicidis involuntaris, com a conseqüència de la relació causa-efecte entre els implants PIP i alguns casos de càncer, una vinculació que encara no ha sigut confirmada.

La jutge d'instrucció Annaïck Li Goff, davant la qual ha declarat Mas aquest dijous a la nit a Marsella, ha imposat al fundador de PIP una fiança de 100.000 euros per sortir del tribunal lliure, però sota control judicial, segons han explicar la defensa i la fiscalia.

En la seva declaració davant la magistrada instructora, Mas ha reconegut que hauria d'haver certificat el material utilitzat per omplir les mames. No obstant, ha descarregat part de la responsabilitat a altres directius i responsables de la planta de l'empresa a La Seyne-sur-Mer, prop de Toló (sud-est de França), que coneixien com ell la composició dels implants, ha assegurat.

A més, ha fet èmfasi en què l'Agència Francesa de Seguretat Sanitària dels Medicaments (AFSSAPS) no els considera cancerígens, segons ha indicat el seu advocat Yves Haddad, en unes declaracions emeses avui per France Info.

Avui està previst que comparegui davant la jutge la presidenta de l'associació PPP, Alexandra Blanchère, que defensa a França els interessos de les víctimes de l'escàndol, com ahir ho va fer Murielle Ajello, al capdavant del Moviment en Defensa de les Dones Portadores d'Implants i Pròtesis .

A França es té constància de 20 casos de càncer en dones a les quals es va posar la silicona PIP, encara que no hi ha proves científiques que hi hagi una relació.

A part de la instrucció de Le Goff, Mas és objecte d'una altra investigació judicial per "engany agreujat" que hauria de portar-lo davant un tribunal a finals d'any.

stats