Cinc homes violen la mateixa noia tres anys després a l'Índia

La família de la noia denuncien que la nova agressió en grup respon a la venjança

Indignació a l'Índia després que un grup d'homes hagi violat de nou la mateixa noia en un poble del nord del país. La jove de 21 anys va denunciar els fets i va afirmar "eren els mateixos homes" que tres anys abans ja l'havien violat. Dos dels cinc individus estaven en llibertat sota fiança, esperant a ser jutjats per la violació anterior. Els agressors haurien forçat la noia a l'interior d'un vehicle i l'haurien deixat greument ferida, entre uns arbustos, on un home la va trobar i la va dur a l'hospital. La policia encara no ha fet cap detenció.

La noia, membre de la casta "dalit" (la més baixa de la Índia), ha denunciat els fets i ha explicat que els cinc homes la van segrestar i drogar abans de violar-la i intentar estrangular-la. Tampoc van faltar les amenaces: "matarem el teu pare i el teu germà".

La família de la víctima considera que aquesta segona violació és una venjança per haver portat el primer cas de violació, l'any 2013, per la via dels tribunals. "No paraven de pressionar-nos per solucionar el cas fora dels jutjats i s'han venjat de la noia per haver mantingut la denúncia", van afirmar. De fet, l a família ja es va veure obligada a canviar de casa - de Bhiwandi, a l'oest del país, cap a Rohtak, al nord - arran de les constants amenaces. Aquest nou cas de violació en grup ha provocat algunes protestes a Rohtak per exigir justícia pels membres de la casta "delit".

Violacions en grup

Aquest cas de violació en grup no és, ni molt menys, el primer a l'Índia. L'any 2012, un grup d'homes va violar i matar una estudiant a l'interior d'un autobús a Nova Delhi, la capital del país. El crim va generar una forta resposta social, amb protestes sota el lema: "l'alliberament de l'assassí no és acceptable".

Les conseqüències de la violació no es van quedar només al carrer. L'assassinat de la noia va provocar, també, canvis legislatius al país amb l'objectiu d'incrementar les penes pels violadors. Tot i això, el nombre d'agressions a dones segueix sent molt elevat. Segons dades oficials, l'any 2014 hi va haver més de 36.000 violacions arreu del país, una xifra que segons diversos activistes es queda curt per l'estigma social que comporten els crims sexuals.