Indignació a Alemanya per la mort a trets d'una zebra que s'havia escapat del circ

L'animal va sembrar el caos en una autopista del nord del país però no va causar cap ferit

Indignació amb els serveis de rescat d’animals d’Alemanya per la mort a trets d’una zebra que dimecres es va escapar del circ. L’animal va creuar una autopista i va generar un caos de trànsit en la seva fugida al galop, però cap vianant ni conductor va resultar ferit, més enllà de les esgarrapades lleus d’un agent de policia que va intentar aturar-la i no se’n va sortir.

“No hi havia cap perill, l’animal estava exhaust [després de la carrera per fugir] i tenia el cap abaixat” quan li van disparar amb foc real i el van matar, explicava un testimoni a la premsa alemanya. En canvi, un portaveu de la ciutat de Rostock –on van passar els fets– va assegurar que l’ús de dards tranquil·litzants s’havia descartat perquè l’animal, “incontenible”, representava una amenaça real i se li havia de disparar des d’una distància de 60 metres. Alguns testimonis asseguren, però, que els trets es van fer des de només 10 metres.

Els fets van tenir lloc dimecres al matí als voltants d’aquesta ciutat costanera del nord d’Alemanya. El circ ambulant Barlay arribava a primera hora a Tessin, una localitat propera, quan les les dues zebres de l'espectacle es van escapar de les seves gàbies. La primera va poder ser capturada aviat i es va retornar al circ, però la segona, coneguda com a Pumba, va agafar l’autopista A-20 en direcció Rostock i va generar un considerable enrenou entre els vehicles que hi circulaven.

En la fugida, la zebra Pumba va provocar un accident entre dos cotxes que van intentar esquivar-la, tot i que cap dels ocupants dels vehicles va resultar ferit. Un altre cotxe va patir algun desperfecte quan l’animal li va passar per sobre del capó. Finalment, després de diversos intents infructuosos de capturar-la viva, un agent del servei de rescat animal va disparar foc real contra la Pumba i la va matar. El Circ Barlay presentarà càrrecs contra el tirador.