Síria
Internacional 29/07/2012

Informàtica contra Al-Assad

Xarxes d'activistes internacionals ajuden els rebels a tenir accés a internet

Ethel Bonet
1 min

Beirut"El règim utilitza 'hackers' russos per rastrejar correus electrònics i pàgines web", denúncia Jad, de 23 anys, especialista en suport tècnic d'internet. "De vegades la nostra feina és més perillosa que la dels mateixos combatents de l'Exèrcit Lliure de Síria. Els activistes som el blanc principal de les forces de seguretat", adverteix Jad.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest estudiant universitari de filologia anglesa, de la ciutat vella de Homs, va arribar a Trípoli fa quatre mesos perquè "era impossible seguir allà". "Quan va començar l'operació de les forces governamentals al barri de Bab Amr, el març del 2011, tota la ciutat estava assetjada, no hi havia barris segurs i era impossible moure'm de casa", continua Jad. També explica que va decidir marxar al Líban per poder seguir ajudant la revolució.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } "La informàtica sempre ha estat la meva passió. Mai vaig pensar que els meus coneixements podrien ser tan útils per a la revolució", declara l'activista, que ha ensenyat a centenars de joves opositors a penjar vídeos a YouTube, i a fer blogs i pàgines web sense que les autoritats puguin controlar-ne els continguts.

Podeu llegir el reportatge sencer a l'ARA Premium.

stats