Intercanvi de trets entre Corea del Nord i Corea del Sud a la frontera

El règim de Kim Jong-un dispara amb artilleria cap al Sud, que respon amb projectils, sense ocasionar ferits

Corea del Nord i Corea del Sud han intercanviat trets aquest dijous a la frontera, després que el règim de Kim Jong-un descarregués una ràfega d'artilleria cap a la part sud-coreana de la zona desmilitaritzada (DMZ).

Els mitjans sud-coreans han assenyalat al principi que els trets del Nord anaven dirigits contra els altaveus col·locats per Seül per emetre missatges de propaganda al país veí, però aquest extrem no ha estat confirmat per les autoritats sud-coreanes.

L'intercanvi de trets arriba en plena fase de tensió entre les dues Corees després que el dia 4 d'agost dos soldats sud-coreans van ser ferits per l'explosió de tres mines antipersona, en un succés del qual Seül culpa Pyongyang.

Corea del Nord ha disparat una tongada d'artilleria a les 15.25 (8.25, hora catalana) cap a territori sud-coreà a escassos metres de la frontera a la part oest de la zona desmilitaritzada  sense ocasionar ferits ni danys materials, segons ha confirmat a l'agència Efe un portaveu de Defensa sud-coreà.

L'acció de l'Exèrcit Popular nord-coreà, però, ha estat resposta per les forces armades de Corea del Sud, que han  disparat projectils de 155 mil·límetres cap al Nord i es desconeix de moment si aquest contraatac ha produït danys personals o materials.

Corea del Sud ha donat ordre d'evacuació als civils de l'àrea pròxima a la zona desmilitaritzada, i ha elevat la seva preparació militar davant la possibilitat d'una escalada del conflicte, segons el portaveu de Defensa de Seül.