Pròxim Orient
Internacional 04/12/2011

L'Iran assegura que ha abatut un avió espia nord-americà no tripulat

El model és un dels més utilitzats per l'exèrcit nord-americà en tasques de vigilància i atacs selectius. Ho ha anunciat l'agència semioficial Fars

Reuters
1 min

TeheranL'Iran assegura que aquest diumenge ha abatut un avió nord-americà no tripulat a l'est del país, informa l'agència semioficial Fars. Es tractaria d'un aparell model RQ170 que hauria entrat dins l'espai aeri del país persa i que es trobaria ara en poder de l'exèrcit iranià. Aquest tipus d'avions operen a l'Afganistan, el Pakistan, l'Iraq i Somàlia, i són els més utilitzats per les operacions de vigilància i atac de les forces armades nord-americanes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Teheran és al punt de mira des el passat 8 d'octubre, quan l'Organisme Internacional de l'Energia Atòmica va fer públic un informe en què afirma que té proves que l'Iran desenvolupa el seu programa nuclear amb finalitats militars, cosa que el govern de Mahmud Ahmadinejad nega. Diverses veus als Estats Units i Israel han reivindicat la necessitat d'un atac selectiu per inutilitzar les infraestructures nuclears iranianes. Teheran ha reaccionat dient que la seva resposta seria un atac contundent.

stats