L'Iran afirma que ha abatut dos avions espies no tripulats que sobrevolaven el seu espai aeri

La Guàrdia Revolucionària, el cos d'elit de les forces de seguretat iranianes, va assegurar ahir que havia destruït dos avions no tripulats d'espionatge en aigües del golf Pèrsic

El comandant de la força aèria d'aquest exèrcit paral·lel del règim, el general Amir Ali Hajizadeh, va afirmar que "els occidentals tenen una capacitat que no pot ser ignorada, en particular de satèl·lits i d'avions espia, però nosaltres hem abatut alguns dels models més avançats".

En el seu pols amb les grans potències internacionals, que l'acusen d'ocultar sota el seu programa nuclear civil un projecte armamentístic, l'Iran denuncia l'amenaça per part dels Estats Units, que té la seva V Flota al Golf, i Israel, que exigeix una intervenció contra el règim persa per aturar el seu programa nuclear. L'Iran està sotmès a un embargament armamentístic des de la dècada dels 80 i a un règim de sancions econòmiques per aquesta política.

Els EUA empren avions no tripulats d'atac a l'Afganistan i el Pakistan, que desperten un fort rebuig a la regió pel gran nombre de víctimes mortals civils en les seves accions.


Més continguts de